Trend

ÇOCUK, GENÇ VE YETİŞKİN DANIŞMANLIĞI

Yetişkin danışmanlığı, kişinin yetişkinlik döneminde yaşadığı sorunlarla ve sıkıntılarla baş edebilmesi açısından son derece önemlidir. Genellikle bu dönemde yaşanan sorunlar şunlardır; iş hayatında yaşanan sıkıntılar, stres, aile içerinde yaşanılan problemler, sosyal açıdan yaşanılan durumlar gibi sorunlardır. Ayrıca yaşanılan bu sorunlar dikkate alınmaz ve umursanmazsa beraberinde kişi de depresyon, uykusuzluk, saç dökülmeleri, deri hastalıkları, baş ve mide ağrıları gibi de çeşitli hem psikolojik hem de fizyolojik rahatsızlıklara yol açmaktadır. Bu yaşanılan sıkıntılar kişinin hayat kalitesini azaltmakta ve daha da içinden çıkılmaz bir hale gelmesine yol açmaktadır.

8 yaş ve üstü tek kişilik psikolojik danışmanlıkları içermektedir. Bireyin semptomlarına göre bir danışma planı çizilip gerekli müdahale yapılmaktadır. Kimi zaman bireyin zihinsel süreçlerine ve olumsuz duygularını takip eden uyumsuz davranışlarına odaklanan bilişsel davranışçı yaklaşım, kimi zaman kademeli  duyarsızlaştırma ve nefes egzersizlerini içeren davranışçı temelli yaklaşım, kimi zaman bireyin nesne ilişkilerine ve erken çocukluk geçmişine odaklanan psikodinamik yaklaşım kimi zaman ile ölüm, sorumluluk, özgürlük, yalnızlık temalarına odaklanan varoluşçu yaklaşım bireysel terapilerde ihtiyaca göre kullanılmaktadır.

Çocuk ve ergenlere yönelik danışmanlık hizmeti; çocukların ve ergenlerin içinde bulunduğu problem durumuna yönelik destek programı sunar. Bu program ile çocuk ve ergenlerin yaşadıkları sorunlarını tespit etmek ve olumsuz düşünce ortamından onları çıkarmak amaçlanır. Bu süreci danışan ile sağlıklı yürütebilmek için güvenilir ve uluslararası geçerliliğe sahip ölçekler kullanılır. Bunlar danışanların objektif olarak değerlendirilmesinde kullandığımız ölçüm araçlarıdır. Ölçüm materyalleri, çocuk ve ergenler ile yaptığımız danışmanlığın dışında; aile içi dinamiği, yaşantı evrelerini aynı zamanda danışan olan çocuk ve ergenlerin  yaşadıkları sorunlara yönelik küçük detayları aktarmasında bizlere destek sağlayıp sürecin düzgün şekillendirilebilmesi için kritik önem taşır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu