KARİYER DANIŞMANLIĞI

Kariyer Danışmanlığı; bireylerin kendi kariyer gelişim süreçlerine ilişkin farkındalık geliştirmelerini, kararlar vermelerini ve plan yapmalarını, bu süreci ilgi, yetenek ve değerleri doğrultusunda etkin bir şekilde yönlendirmelerini ve süreçteki belirsizlik, kararsızlık, değişim ve geçişlerle daha iyi başa çıkabilmelerini hedefleyen bir danışma sürecidir.

Ailemizden çok iş arkadaşlarımızı görüp, iş  yerinde vakit geçiriyoruz. Özel hayatımız ve yaşam standartlarımızın daha iyi olması için çalışıyoruz. Ömrümüzün büyük bir kısmının çalışarak geçtiğini düşünürsek çalışma hayatımızı zevke dönüştürüp hobimiz yapmak, mecburiyet yerine keyifle çalışmak büyük önem taşır.

Kariyer danışmanlığı öncelikli olarak doğru meslek seçimi, mesleki gelişim, kariyer değişikliği ve/veya yapılanması için yapılan çalışmadır. Kişinin yetkinlikleri, bilgi – becerileri, değerleri ve özellikleri doğrultusunda kendisine uygun, mutlu ve başarılı olacağı  işi bulmasını, ilerlemesini sağlar.
İş arama sürecinde olanlar, çalışma hayatına farklı sektörler veya pozisyonlarda yön vermek isteyenlere kariyerlerini ilerletmeleri için hedef odaklı ve planlı eylem çalışmaları yapılır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu